یک قفل هوشمند جهت دسترسی به محیط داخلی از کلید مجازی (الکترونیکی) به جای کلید فیزیکی استفاده میکند. بهطورکلی، این قفل دستگاهی الکترومکانیکی است که جهت باز و بسته کردن درب ورودی خانه یا محیط کار مورد استفاده قرار میگیرد. قفلهای هوشمند مانند قفلهای سنتی از دو قسمتِ قفل و کلید تشکیل شدهاند، اما برعکس قفلهای سنتی، دارای کلید مجازی هستند. در واقع، هدف از ساخت قفلهای هوشمند، افزایش امنیت، راحتی و برطرف کردن معایب متعدد قفلهای سنتی است.
بسته به نوع مدل، برند و قابلیتهای مختلف، میتوانید با استفاده از قفل هوشمند درب فضای داخلی را با تکان دادن یا چرخاندن تلفن همراه در جلوی قفل، لمس قفل با اثرانگشت، ضربه زدن به صفحه کلید لمسی (وارد کردن رمز عبور) باز کنید. قفلهای هوشمند همچنین میتوانند طوری برنامهریزی شوند تا هنگام ترک منزل و یا محل کار، بهطورخودکار بسته شوند. قفلهای هوشمند اغلب ترکیبی از قفلهای سنتی (کلیددار) و بدون کلید هستند.
ویژگیهای مختلف قفل هوشمند
برای آنکه نسبت به قفل دیجیتال آگاهیهای بیشتری کسب کنید، ضروری است با برخی از مهترین ویژگیهای این محصولات مدرن آشنا شوید:
اپلیکیشن موبایل
بسیاری از قفلهای هوشمند دارای اَپلیکیشن مخصوص هستند که به شما امکان میدهد در عین استفاده آسان، بر نحوه باز و بسته کردن قفل دربها و ورود افراد نظارت داشته باشید. برخی از آنها یک نرمافزاری تحت وب نیز ارائه میدهند که به شما امکان میدهد اطلاعات لازم و ضروری را از طریق رایانه شخصی یا لپتاپ خود کنترل کنید. بیشتر این نرمافزارها امکان اضافه کردن کاربران دائمی و موقت و چگونگی دسترسی به افراد برای روزها و زمانهای مشخص را فراهم میکنند.
بلوتوث و وایفای
یکی از ویژگیهای منحصربه فرد قفلهای هوشمند، برخورداری از فناوری بلوتوث و وایفای (Wi-Fi) است. برای برقراری ارتباط باید در نزدیکی محدوده قفل قرار گیرید، سپس با روشن کردن بلوتوث گوشی همراه خود و فعال بودن بلوتوث قفل، میتوانید وارد فضا شوید. قفلهایی که از وایفای استفاده میکنند را میتوان تقریباً از هر جایی کنترل کرد، تا زمانی که قفل به سیستم اینترنت خانه شما متصل باشند.